Скъпи приятели,
Горди сме да ви представим финалната версия на програмата Forex Strategy Trader.
Желаем Ви много късмет и печеливша търговия!
Екипът на Forex Software
Скъпи приятели,
Горди сме да ви представим финалната версия на програмата Forex Strategy Trader.
Желаем Ви много късмет и печеливша търговия!
Екипът на Forex Software
Здравейте,
Тествам стратегия с отваряне на дълга позиция,когато барът отвори на горната линия на Болинджър и MACD расте,но Forex Strategy Trader-а ,работи обратно.Отваря ми дълги на долната линия и намаляващ MACD (сн. tr1) и обратно - къси на горната линия и растящ MACD (сн.tr21). На сн.( tr2)е описанието на стратегията. Къде съм сбъркал?
Блаодаря за възможността да тествам вашите програми !
Здравейте,
В стратегията Ви е зададено позицията да се отваря в началото на бара като:
Дълга позиция:
1. барът отваря под горната граница на Болинджер; и
2. Осцилаторът от два МАКД расте;
Къса позиция:
1. барът отваря над долната граница на Болинджер; и
2. Осцилаторът от два МАКД намалява;
Така поставени условията не означават, че дълга позиция ще се отваря на горната граница на Болинджер, а където и да е под нея, стига осцилаторът да расте. Тоест, дълга позиция може да се отвори дори и под долната граница на Болинджер (условието, барът да отваря под горната граница, ще е изпълнено).
Относно второто условие, Осцилатор от МАКД, представлява разлика между две линии от два различни МАКД индикатора (бърз МАКД и бавен МАКД).
Като сравнявате сигналите на ФСТ с МТ, трябва да сте сигурни, че сте избрали два еднакви индикатора, че параметрите им са еднакви и че формулите им също са еднакви. От това, което виждам на графиките, които сте приложили, става ясно, че в МТ сте избрали единичен МАКД а във ФСТ, разлика между два МАКД индикатора (Осцилатор от МАКД). Това са съвсем различни неща и е напълно естествено сигналите да се различават.
Аз бих ви препоръчал да сложите в слота "Opening Point of the Position" вход на горната граница на МАКД и входящ филтър МАКД - "MAKD line rises". Това ще е много по-близко до стратегията, която сте описали.
Поздрави,
Мирослав Попов
Добър ден! Радвам се, че се запознах с тези две програми, тествах двете стратегии, с които търгувам реално, но се появи проблем:
1.Не можах да ги приложа да работят едновременно към графиките на две валутни двойки. Прочетох в сайта за кода към Forex Strategy Trader, но в МТ4 двата различни съветника в двете различни графики се визуализират по различни начини - при единия експерта ми се усмихва и ми пише, че има връзка с FST, но в другата графика пак ми се усмихва, но има текст за рестартиране на експерта, уникалния код и т.н. При FST пък ми показва,че има връзка само с едната графика.
2.Освен това към Варчев не мога въобще да стартирам този експерт. Не знам и дали ще работи към платформата на Карол, с която също търгувам.
Извинявам се, че Ви притеснявам с един, сигурно прост проблем, но не мога да го реша сам. Моля помогнете!
Миро работи по върпоса за еднопвременна работа на експерт на няколко графики.
Благодаря за отговора. Бихте ли ми отговорили и дали генерирания с FST експерт може да работи с платформите на Варчев и Карол?
FST се върза към демото на Варчев. Би трябвало и към реална сметка да става. За Карол не съм чувал да имат МТ4.
Извинете, че пак Ви притеснявам, но с при мен FST не може да се свърже с демо-сметката при Варчев. Експерта се поява в платформата, но е блед, когато се опитвам да го приложа към графиката не се появява прозореца с настройките и естествено не се появява на графиката. В FST пък ми казва, че няма връзка - бихте ли ми помогнали, къде бъркам? Мисля, че правя всичко от клипа, а отделно - при Бенч марк експерта работи, но аз нямам сметка там. Предварително благодаря!
Пробвай с трикове като преинсталиране и други подобни. Щом при мен FST намира МТ4 на Варчев а при тебе се свърза с Бенчмарк, значи проблемът е някаква настройка.
При мен ФСТ първоначално се свързва безпроблемно с демото и реала на Варчев ,но в последствие след неопределено време връзката прекъсва.Незнам на какво може да се дължи това,но не е добре,защото не може да се разчита че ще работи нон-стоп експерта.
Както изглежда има проблем със свързнаето на ФСТ с МТ4 на Варчев. Аз пробвах само дали става но не съм чакал дали и работи добре. Ще трябва да се провери по-сериозно.
Вижте, аз отдавна имам реална сметка във Варчев, а отделно познавам някои брокери и лично Бисер Варчев. Така че си мисля, че те предприемат мерки, с които изключват експертите.
В момента проверявам как стои въпроса с Мета Трейдъра на Варчев. Засега всичко изглежда нормално. Трябва да предупредя всички потребители на FST да не сменят периода на графиката, защото така спират работата на експерта, след което бутона старт във FST трябва да се натиска отново.
На dan ще препоръчам да преинсталира Мета Трейдъра на Варчев и FST в този ред. Утре ще стане ясно дали всичко работи нормално при мен и ако има проблем, ще го мислим допълнително.
Dan,дано не си прав за изклЮчването на експертите,но според мен и това може да се очаква.Аз установих и нещо друго,при бак тестове на данни от български брокери в сравнение с чуждестранни ФСБ ми дава доста занижени резултати .
Разликата в резултатите от бектеста се дължи на различния начин на котиране на брокерите. Чрез индикатора обем на МТ4 може предварително да видиш дали съответния брокер котира бързо или филтрира и да си направиш някакъв подбор. БГ брокерите май филтрират по-сериозно. Един от най-бързите брокери е InterbankFX.
dan, за сега всичко изглежда нормално с мета трейдъра на Варчев. FST вече направи няколко сделки на 15мин графика на EURUSD (демо сметка) без проблем. Направи скрийншот на екрана в МТ с експерта ако проблема продължава и след преинсталацията.
На пръв поглед установих,че има разлика в обемите които се предоставят от различните брокери.Освен това има много гапове при БГ брокерите поради непълното им работно време .Също така има и някакво несъответсвие в часовата разлика след преминаването към лятно часово време.Преди да се смени времето разликата е била 2 часа,а сега е 3.(чужденците не си ли сменят времето?)Сравнявам с Interbank FX.
Така сега да попитам нещо.Някой може ли да ми каже нещо повече за филтрирането на котировките и за обемите които се предоставят от брокерите.
Какви са тия обеми-как се определят и какво е филтриране на котировките.В смисъл пропускане на тикове или някакво осредняване или забавяне на котировките и тия обеми какви са -реално изтъргувани при самия брокер или нещо което автоматично се изчислява на база котировките?
Обикновено обемите които са представени на МТ показват броя на тиковете които генерира брокера за дадения период. Те отразяват волатилността на пазара, както и схемата за котиране. Всеки брокер си има доставчици на ликвидност (обикновено банки), като всеки от тях постоянно генерира двустранни котировки (купува/продава). Ако брокерът е ECN (буквално преведено електронна комуникационна мрежа), той взема най-добрия курс купува (бид) и най-добрия курс продава (офър или аск) и ги дава на платформата. Маркет мейкърите обаче не правят така. На база н всички получени от доставчиците на ликвидност курсове купува и продава, си правят свои такива по различни схеми, като в тях е включена и печалбата им. Именно при произвеждането на своите котировки, маркет мейкърите определят дали да не изключат от тях (филтрират) някои бидове или офъри получени от банките. Един път сравнявах кой как котира и например за един и същ период на 15-минутна графика FXDD бяха подали 281 котировки, Ikon Royal съответно 318, InterbankFX – 515, а PFG - 558.
Благодаря за изчерпателния отговор.Сега става ясно защо при Варчев обемите са по-големи,понеже котира с 5 знака и има повече тикове.
Трябва да влезете, за да напишете отговор.