За по-голямо удобство, предлагам в тази тема да дискутираме събитията на форекс пазара.
За по-голямо удобство, предлагам в тази тема да дискутираме събитията на форекс пазара.
Днес форекс пазарът е спокоен заради данните за заетостта на САЩ в 15:30 българско време. Реално погледнато това е нормалното му състояние в такива дни, тъй като никой не иска да има сериозна експозиция преди волатилни движения.
Днес имам вътрешното усещане, че може да има заря, както казва един приятел. Много стопове има около текущите нива и положението е малко като пушката на стената. Не може да не гръмне преди края на пиесата.
От Barclays capital очакват по-скоро консолидация при EUR/USD. Екстремната къса позиция на спекулантите а намаляла на CME, както и при техните клиенти. Затова масирано закриване на къси позиции в евро не е много вероятно.
Има информация за интересни потоци от ордери при долар/йена. Японска банка е продала $200 млн за свои клиенти които са износители, но това не е оказало сериозно влияние на валутната двойка. Вероятна причина е, че в същото време фондове са купували.
Ордерите за продажба при EUR/GBP са около 0.9085, по-сериозни около 0.9100/05 и след това 0.9115/20 и 0.9150. Ордерите за покупка са около 0.9050/45.
Говори се, че днес има падежи на големи опции в USD/JPY с цена на упражняване 90.00. Това може да задържи валутната двойка около тези нива.
В момента говорят разни представители на ЕС. По-интересното е, че Жан Клод Юнкер казва, че Европейският Валутен Фонд не е решение. Освен това засега нямало нищо конкретно по въпроса.
Ангела Меркел казва, че еврото е изправено пред сериозни предизвикателства и спекулирането на финансовите пазари трябва да бъде ограничено а не забранено. Това последното е много важно и дано регулаторите да не се увлекат в регулациите.
Дилърите на Швейцарската национална банка са на поста си и бидовете им са готови винаги. От известно време обаче няма сериозни интервенции, а само пазят EUR/CHF да не ходи надолу и го връщат ако успее да измине повече от десетина пипа на юг.
Ценовото движение днес е малко неориентирано и оставя много загадки, които вероятно ще бъдат разрешени по време на американската сесия. Най-интересна е дали при USD/JPY ще бъдат задействани стоповете над 90.60/70.
Ценовото движение днес е малко неориентирано и оставя много загадки, които вероятно ще бъдат разрешени по време на американската сесия. Най-интересна е дали при USD/JPY ще бъдат задействани стоповете над 90.60/70.
Голдман са ревизирали тримесечната си прогноза за евро/паунд от 0.84 на 0.87, заради неяснотата около изборите в Англия. От банката запазват обаче 6-месечната и 12-месечната си прогноза от 0.84.
Еврото започва деня силно, като покупките са основно от страна на щатски банки и фондове, а вероятно и от Руската централна банка, която отново има да диверсифицира след интервенция. Над 1.3715 трябваше да има големи стопове, но ценовото движение не показва подобни работи. Следващите поръчки за продажби са около 1.3735 и 1.3750.
При паунда се споменава за стопове над 1.5120, като следващите ордери за продажби са около 1.5150.
Според дилъри са изтъргувани кол опции на EURUSD със страйк 1.3900 и падеж след една седмица.
Има слухове, че британска банка отново продава паунд заради сделката на Pridential и AIG
Папандреу е казал, че според МВФ планът за решаване на проблемите на Гърция отговарял на условията за получаване на помощ от фонда. Той дали знае какво точно значи помощ от МВФ? Аз лично се съмнявам.
Днес папандреу е решил да го удари на сладки приказки. Сега се оправдава, че високите разходи по лихви щели да бъдат проблем за изпълнението на плана за намаляване ан дефицита. Тънък намек към ЕС, че лихвите на МВФ са по-ниски.
Извинете,но стига с тая Гърция,вече се изтърка!Когато започнаха проблемите в Гърция еврото вече беше пред корекция.Гръцките проблеми бяха спекулация за финален спад.След това наблЮдаваме доста продължителна консолидация в диапазона 1.3830 - 1.3440 .Сега какво следва?Според мен незнам.
в глобален машаб,а какво представлява на този фон една Гърция
За съжаление и следващите седмици ще слушаме за Гърция. Тази случка показва несъстоятелността на Еврозоната, а и на сегашната форма на Евросъюза. А че не само Гърция е проблема, съм напълно съгласен. Цялата схема е сгрешена. Вместо обединение на равноправни държави, ЕС е станал царство на бюрокрацията, в което си живуркат мързеливци за сметки на няколко работещи донори.
Спредът на гръцките 10-годишни облигации е с 9 бп по-висок и е 323 бп (най-висока стойност от 25 февруари). Причина затова е разнобоя между лидерите на най-големите европейски държави, по отношение на гръцката трагедия, преди срещата в Брюксел на 25-26 март.
Спредовете вече са +342 базисни пункта. Когато и форекс дилърите забележат това очаквайте натиск върху еврото.
Спредовете вече са +353 базисни пункта.
Къси сме на еврото господин Минев. Надявам се днес да отмъкне колчето.
Явно трейдърите на дългови книжа са повярвали вчера на отбора на подкрепящите Гърция и спредовете на 10-годишните елински облигации спрямо германските бундове са се стеснили до 329 базисни пункта.
Кабела беше подложен на продажби от страна на реални сметки и затова падна с около 60 пипа спрямо долара. След като стигна малко над фигура при GBP/USD и малко над фигура при EUR/GBP сумите за продаване свършиха и сега има лека корекция. Преди данните в 11:30 не би трябвало да има по-сериозни движения, освен ако някой не е на друго мнение.
Интересно изказване на министъра на икономиката на Германия:
- Германия е мотора на икономическия растеж в Европа
- Никой не трябва да се опитва да повреди двигателя на Германия
- Стабилното евро е важно за репутацията на Европа
- Надяваме се някой ден китайската валута да бъде напълно освободена
Не знам ще се съгласите ли, но 2010 май се очертава като годината на яките рейнджове.
С тези избори в Англия и с гръцките драматизации не се знае.
Ами тя цената винаги е в Рейндж.Зависи на колко часова графика я гледаш.Но с тия стабилни разпродажби при всеки малък опит за пробив нагоре ми се струва,че се е заформил доста дълъг тренд в посока юг.Чисто технически сега сме в третата вълна на спада от 1.6030,което означава,че трябва да видим нива под 1.2330,но на кого му се вярва,че долара има такава сила,след като само преди по-малко от година,се говореше че ФЕД печата огромни количества пари с които изкупува държажни облигации и ,че е дошъл края на USD като световна резервна валута?
Остава да гледаме какви ги забърква Евросъюза,че Америка май излиза вече от кризата,а Европа сега влиза в нея.Дано да не съм прав.
Фундамента не е много по-различен според мен. Тълкуването му обаче се променя постоянно. Всички знаеха, че и в ЕЗ много държави имат сериозни дългове и дефицити ама се правеха на луди. На пазарите обаче това не може да продължава вечно и в един момент става безпощадно ясно. Да гонят Гърция и положението ще е ОК.
Ами то мине се не мине някоя година и все се намира някой "специалист", който с мрачна тържественост да обяви края на USD, като световна валута. В контекста на пазарните настроения сме чували дори прогнози за разпада на САЩ и капитализма като цяло. Ама нейсе. Сега стабилността на ЕС е на дневен ред.
Аз съм се научил, че не може да се гледа в бъдещето, така че да сме по тренда пък да става квото ще.
Трябва да влезете, за да напишете отговор.